Laat ik te beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is niet belangrijk, maar om je een voorstelling van mij te kunnen maken, is het handig om te weten dat ik ten tijde van de beschreven gebeurtenissen 41 jaar was, sportief gebouwd ben en (naar horen zeggen) niet onknap ben. Ik ben ondernemer en heb op dat vlak grote successen afgewisseld met nog veel grotere blunders. Wat mijn karakter betreft… misschien moet ik Hitler en Stalin net voor mij dulden, maar daarna moet ik toch wel de grootste klootzak zijn die er ooit op aarde heeft rondgelopen.

Sinds deze gebeurtenissen zijn er vier moeizame jaren verstreken. Ik was toen nog getrouwd met een prachtig mooie vrouw die me altijd door dik en dun heeft gesteund. Hier wil ik jullie vertellen hoe het me is gelukt om mijn huwelijk toch naar de klote te helpen en hoe mijn vrouw meedogenloos wraak nam.

Ons huwelijk

Mijn vrouw en ik leerden elkaar kennen op een zomers muziekfestival in het zuiden van het land. Ik was 26, stoer en jongensachtig. Zij was 20, knap, vrouwelijk en toen al volwassener dan ik. Ik heb mezelf altijd wijsgemaakt dat we elkaar goed aanvulden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er altijd een puinhoop van maakte en dat zij de problemen weer op zou lossen. Zij vulde vooral mij aan en achteraf kan ik geen enkel vlak bedenken waarop ik haar aanvulde. Ze moet erg veel van me gehouden hebben. God mag weten waarom…

Om even een indruk te geven van wat ze voor me gedaan heeft en wat ze met me te stellen heeft gehad:

  • Toen we 3 jaar samen waren overleden mijn beide ouders kort na elkaar. Ik had in mijn leven tot die tijd nog nooit een serieuze tegenslag meegemaakt en ik had dus ook geen flauw idee hoe ik hiermee om moest gaan. Dat drugs en drank niet de beste oplossing voor dit probleem vormden, drong pas een beetje te laat tot me door. Zonder haar had ik mezelf in die periode finaal de vernieling in geholpen. Gedurende een lange periode van ups en downs (vooral downs) heeft ze me hier doorheen gesleurd.
  • Een paar jaar daarna hadden we alles goed op de rit. Zij had een goede baan, we hadden ons droomhuis en mijn eigen onderneming draaide in eerste instantie prima. Door stomme overmoedigheid,een hele rits aan ronduit domme keuzes en een gokverslaving ging het echter snel mis. Uiteindelijk belanden we door mij zo diep in de schulden dat we ons huis, onze auto’s, haar paard en eigenlijk al het andere dat maar enige waarde had, hebben moeten verkopen. Toen ik haar, veel te laat, van de problemen vertelde, heeft ze me een kwartier lang verrot gescholden. Vervolgens heeft ze gezegd dat ze me zou helpen en dat heeft ze gedaan, zonder me er ooit nog een verwijt over te maken.
  • We wilden graag kinderen, maar na twee jaar proberen en een hele rits onderzoeken bleek dat ik ongeveer even vruchtbaar was als de tuinkabouter van de buren. Adoptie was voor ons allebei geen optie. Ze wilde dolgraag een zwangerschap meemaken, maar een zaaddonor zag ik niet zitten. Ik voelde me in mijn eer aangetast en heb er niet eens over willen praten. Ik stond in de weg van wat misschien wel haar grootste droom was en toch bleef ze bij me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *